Požiar v Banskej Štiavnici je stabilizovaný, vyhlásili mimoriadnu situáciu

Foto: Ján Krošlák/TASR Foto: Ján Krošlák/TASR

Situácia v súvislosti s rozsiahlym požiarom v centre Banskej Štiavnice je stabilizovaná, hasiči však naďalej pracujú na likvidácii ohnísk. Primátorka mesta Nadežda Babiaková vyhlásila v dôsledku požiaru mimoriadnu situáciu. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra SR Zuzana Eliášová.

„Prebieha likvidácia a lokalizácia ohnísk spolu s opatreniami na zamedzenie opätovného rozšírenia požiaru,“ priblížila Eliášová. Ako dodala, vedenie mesta v dôsledku požiaru vyhlásilo mimoriadnu situáciu, obyvatelia boli informovaní miestnym rozhlasom.

„Pri mimoriadnej situácií nedošlo k následkom na živote a zdraví okrem miernej intoxikácie jedného príslušníka, hasiča dobrovoľníka,“ dodala Eliášová.

Požiar v historickom centre Banskej Štiavnice vypukol v sobotu (18. 3.) dopoludnia v jednej z historických budov, postupne sa rozšíril a poškodil sedem objektov. Na mieste zasahovali desiatky profesionálnych hasičov, dobrovoľní hasiči i vojaci. Na miesto boli povolaní aj zamestnanci Kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany v Slovenskej Ľupči, ktorí vykonávali meranie ovzdušia s negatívnym výsledkom.

https://standard.sk/333909/premier-pre-poziar-v-banskej-stiavnici-zvola-mimoriadne-zasadnutie-vlady/

(tasr)


Ďalšie články